Direktlänk till inlägg 11 juli 2011
När vi var på storsjöcupen så hann vi ner på stan och jag shoppade en receptbok :)
Så här kommer 2 smakprov från boken som jag och Ebba gjort idag ;)
Det vart 4 stor & 4 '' vanilga '' !
Cupcakes med molntäcke.
Sockerkaka:
90 g smör
1/2 tsk vaniljsocker
110 g socker ( vi tog 1 dl socker och lite till )
2 ägg
150 g mjöl ( 1 1/2 dl mjöl )
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2 msk jordgubbssylt ( vi andvände hallonsylt )
Fluffig glasyr :
220 g florsocker ( 2 dl + lite till )
3/4 vatten
2 äggvitor
Garnering :
rosa socker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör ner smör , vaniljsocker , socker , ägg , mjöl , bakpulver och mjölk på låg hastighet med elvisp tills alla ingredienser är blandade. Öka hastigheten och vispa tills smeten har blivit ljusare.
3. Fördela smeten i muffinsformar och släta till ytan. Klicka på lite sylt på kakorna och andvänd en sticka för att snurra ner sylten i smeten.
4.Grädda stora kakor i cirka 30 min och små i cirka 20 min.
Lägg upp dem på ett galer och låt som svalna.
5. Gör den fluffiga glasyren som kommer här:
Häll socker och vatten i en liten kastrull , rör om på svag värme tills florsockret har smält. Låt sedan sjuda utan lock och utan omrörning i 5 min eller tills sockerlagen visar 116 grader på en sockertermometer. Lagen ska vara tjock men inte ha fått färg. Dra kastrullen från värmen och låt stå tills lagen inte längre bubblar. Vispa äggvitorna med elvisp till mjuka toppar. Häll i sockerlagen under vispning och kör på högsta fart i 10 min eller tills smeten är tjock och har svalnat.
6. Bred eller spritsa ut glasyren på kakorna och stör på
ROSA SOCKER :
Häll i vanilgt socker eller råsocker ( beroende på vilken struktur som du vill ha )
i en plastpåse och tillsätt lite lite röd karamllfärg i påsen och '' massera '' påsen tills sockret ändrat färg ;)
Sockret kan förvaras i en burk med lock i rumstempratur.
OBS! Vill bara säga att det går inte att frysa frosting. Ska man bjuda på muffins så får man spritsa på frosting just innan dom ska serveras eller stå i kylskåpet några timmar.
Bilder ! ^^ :
Den stor o feta muffinsen som jag spritsade :d
Dom fina gjorde Ebba & dom fula gjorde jag ! :)
Ebbas söta!
Sedan bakade vi ju en sak till!
Dom var riktigt enkla men man blir så mätt bara på en liten :o
Chokladkaka utan gräddning
5 x 60 g Mars choklad
50 g smör
120 g Rice Krispies ( 1 dl + lite till )
200 g smält mjölkchoklad
Så här gör man :
1. Hacka fyra Mars grovt , skiva den återstående.
2. Lägg den hackade chokladgodiset i en kastrull med smöret. Rör på svag värme till en slät smet ( Akta så att det inte bränns vid ! ). Rör ner Rice Krispes.
3. Pressa ner smeten i '' småbröds formar '' ,
smält chokladen och bre på den garnera sedan med en skrivad Mars. Ställ i kylskåpet tills kakorna har stelnat.
Vi köpte bara 4 Mars så det vart inga till garnering men dom vart endå SÅÅ goda!
Ändrat massa stuff så följ mig här istället cookiesbymee.blogg.se ...
Nu har jag ju börjar bakblogga för GIRL:IT! Bloggar 1 gång i veckan. Här har ni länken !: http://www.girlit.se/category/blogg:it ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|