Direktlänk till inlägg 3 maj 2011
Hittade det här receptet för typ 1 år sedan och har inte gjort det på ett halvår så det var på tiden! Den här gången andvände jag inte lax utan kyckling ( jättegott ). Man ska ju ha rostat sjögräs till men det tycker jag är äckligt så jag valde att ta bort det!
Orginal receptet :
2 dl rundkornigt ris ( ex. grötris el. Sushiris )
2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
1 ark nori (Rostat sjögräs , finns att tillgå i den Asiatiska hörnan i din matvarubutik )
2 st laxfileer
salt
peppar
Det jag körde på :
2 dl grötris
2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
kyckling ( brukar annars andvända lax )
salt
peppar
Gör så här:
1.Ha i riset , vattnet och saltet i en gryta och låt koka upp under omrörning. Sänk sedan värmen och låt försiktigt sjuda i 30-40 min under lock. Rör inte om under denna halvtimme eftersom ångan är väldigt viktigt för risets konsistans , annars får du ett lätt ett väldigt hårt ris som inte klibbar särskilt bra. Du kan självklart andvända riskokare , det ger oftast ett ännu bättre resultat.
2.Under tiden riset kokar så stek på kycklingen och krydda med salt och peppar skär sedan kycklingen i små bitar. Om du andvänder lax så steker du dom så att dom blir välstekta och lätt faller ihop.
3. Ha en bit plastfolie i handen och fyll näven med ris.
Forma en liten grop i mitten av riset.
Fyll sedan gropen med kyckling / lax till den mängd du vill ha.
Stäng sedan risbollen med lite ris så att ''innehållet'' inte syns.
Stäng platsfolien tätt runt bollen..
.. forma den till en fyrkant.
Upprepa dessa steg tills du andvänt allt ris! :)
Ändrat massa stuff så följ mig här istället cookiesbymee.blogg.se ...
Nu har jag ju börjar bakblogga för GIRL:IT! Bloggar 1 gång i veckan. Här har ni länken !: http://www.girlit.se/category/blogg:it ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|