Direktlänk till inlägg 23 mars 2011
Fick ett tips om att man kan göra Macarons. Testade det idag. Dom vart jätte goda ! :) Följde Leilas recept på recept.nu
Jag valde att ta bort mandelmassan! Hade inte det hemma.
Dom blir nog godare med mandelmassan men jag gillade dom endå.
Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg
Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
1. Vispa ner äggulan.
2. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
3. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
4. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.
1.Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt
Vill du ha någon annan smak eller färg? Kolla in hela receptet på recept.nu
Om man vill ha dom vita så behöver mna inte tillsätt något.
Men i dom är det inte smörkräm , det är godisfluff som jag gjorde igår kväll.
Godisfluffen kan man bre mellan tårtbottnar eller servera det til en kladdkaka t.ex.
200 g chokladgodisar. (Polly , Marabou mintchoklad , Marianne till exempel) Jag valde Polly :)
3 dl grädde
1. Blanda chokladen och grädden i en kastrull och sätt den på medelstark värme. Rör om hela tiden tills grädden kokar upp och chokladen smälter. Ställ av och låt svalna.
2. Ställ in grädden i kylskåpet över natten.
3. Vispa upp grädden så att den blir tjock och fluffig.
Ändrat massa stuff så följ mig här istället cookiesbymee.blogg.se ...
Nu har jag ju börjar bakblogga för GIRL:IT! Bloggar 1 gång i veckan. Här har ni länken !: http://www.girlit.se/category/blogg:it ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 | ||||||
|