Direktlänk till inlägg 25 mars 2011
Har bakat ett bröd Behöver inte jäsa.
6 dl vetemjöl + lite till ;P
2 dl vatten
2 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk matolja
smör
Nyttigare :
3 dl vetemjöl
3 dl gramhamsmjöl
2 dl vatten
2 tsk bakpulver
1 msk matolja
FRÖN ;d ( linfrön , sesamfrön , solrosfrön )
smör
Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ner mjölet/mjölen och vatten i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Knåda degen med händerna och tillsätt så mycket mjöl du behöver för att få en deg som inte kladdar Smörj formen ( om du vill , det behöver inte men gör du det så är det enklare och brödet fastnar inte.) Tryck ut brödet i formen och sätt in den i ugnen i 20 min. Låt svalna. Bre mackan och ät!
OBS! Brödet är lite '' kladdigt '' i mitten när man tar ut det men det blir bättre när det svalnat.
Ändrat massa stuff så följ mig här istället cookiesbymee.blogg.se ...
Nu har jag ju börjar bakblogga för GIRL:IT! Bloggar 1 gång i veckan. Här har ni länken !: http://www.girlit.se/category/blogg:it ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 | ||||||
|