Senaste inläggen
Den här glassen smakar riktigt mycket grädde , men är jätte god med chokladsås! :)
Den här lila '' skålen '' och skeden kommer från '' Galna glassen '' som stog och sålde glass i hallen på handbollscupen i Västerås ;D Tyckte att den var så söt så jag ville inte släng bort den :o
4 äggulor
4 msk florsocker
3 dl grädde
2 tsk socker
1 tsk vaniljsocker
Vispa äggulorna och florsockret.
Vispa grädden och blanda i socker och vaniljsocker.
Blanda sedan ner äggblandningen och rör ihop krämen försiktigt.
Häll över i en plastburk och frys i ungefär 12 timmar.
Servera med chokladsås! ;)
Jag gjorde en på socker , choklad , mjölk , smör o vaniljsocker.
Receptet kommer från boken '' Johanna fixar fest '' .
Som ni märker så skriver jag inte varje dag! Bakar inte varje dag ....
1 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 dl matolja
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk mazenamjöl ( hade inget så jag tog 1 msk vetemjöl + lite smör )
3 tsk vatten
2-4 msk olja för att smörja laggen
Gör så här :
Börja med att skriva dina lappar!
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.
( Gulorna kan du spara i kylskåpet till något annat.)
Lägg vitorna i en bunke och vispa med en elvisp tills du har en tjockt vitt skum.
Häll i socker och salt och rör om.
Rör ner oljan.
3. Blanda vaniljsocker , vetemjöl och maizena( eller vetemjölet och smöret) i en skål och rör ner det i bunken. Rör till sist ner vattnet.
4. Ställ in plättlaggen i ugnen i 5-10 min. Ta ut den och pensla rundlarna med olja. Häll en halv matsked smet i varje rundel , vicka runt pannan så att smeten fyller ut och sätt in plättlaggen i ugnen i 12 min. Kakorna ska vara gyllenbruna.
( om du färgar dom så blir dom inte gyllenbruna ;P )
5. Skynda dig att vika in pappersremsorna innan kakorna hårdnar! Håll en ren kökshandduk i ena handen. Ta upp kakorna med en stekspade och lägg den upp och ner i handduken. Lägg en dubbelvikt lapp på kakan , vik ihop kakan och kläm ihop den som en halvmåne. Håll kakan försiktigt och tryck den mot kanten av bunken så att spetsarna böjs in och kakan får rätta lyckokakelooken. Fortsätt med resten av kakorna.
Var gärna fler som viker , för kakorna blir hårda väldigt snabbt!!
Har du ingen plättlagg som tål att stå i ugnen kan du droppa smten ganska glest på en plåt med bakplåtspapper och vicka plåten åt sidorna och framåt och bakåt tills smeten formar runda cirklar. Det är lite svårare att få jämna fina kakor , men det går med lite träning!
Om man vill ha mönster så tar man 2 tsk vatten istället för 3 och häller i någon droppe karamellfärg. Men först så delar man ju upp smeten i olika skålar så att du kan ha flera färger. Ta lite av en färg ( t.ex rosa ) och sedan lite av en annan färg ( t.ex blå ) och häll i plattlaggen. Om man vill kan man röra om lite i smeten ( inte så att färgen blandar sig med varandra utan så att det blir som ett mönster ;) )
Tänkte dela på receptet ;P
Så en del i dag och den andra i morgon!
Degen ska gärna stå i kylskåpet några timmar så jag låter min stå över natten.
Här har vi bilden på degen.
Ugn: 200 grader
200 g margarin eller smör
2 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
Pensling : 1 ägg
Garnering: pärlsocker
Gör så här :
Låt smöret stå i rumstempererat en stund innan bakning!
Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
Ställ in det i kylskåpet..............
Mer i morgon ^^ Det vart inte mycket men något.
Så att jag inte glömmer så ska jag på handbollscup hela helgen ( fre , lör , sön ) så jag har inte tillgång till datorn D: Bara kanske.
fredags bakade jag Cookies monster. Dom fick sig ingen kaka(tyckte dom vart söt endå)! Själva bilden på monstret har jag inte på den här datorn D: Men receptet kommer här !
Du behöver:
♥ en sats muffins (som jag visade i förra inläget)
♥ Frostning (som jag visade i förra inlägget).
♥ Kokos
♥ Blå karamellfärg
♥ Vit och mörk choklad ( andvände mjölkchoklad )
Kokosen:
Häll upp 2 dl kokos i en skål och blanda i 2 tsk karamellfärg och blanda tills färgen har färgat av sig på kokosen.
Ögonen:
Smält den vita chokladen. Gör som små ögon med chokladen på ett bakplåtspapper. Ställ in dom i frysen tills dom stelnat.
Smält sedan den mörka chokladen. Häll någon droppe mörk choklad på den vita så att det blir som pupiller. Ställ in i frysen.
Monstret:
Spritsa ut frostningen på muffinsen(det behövs inte vara snyggt) så att det ser ut som ett huvud. Strö över kokosen så att den täcker frostingen helt.
Tryck ner två '' ögon '' på frostningen. Klar!
Bilden kommer senare! Då fattar ni nog bättre^^
Här är en bild från en muffins i fredags(:
Har gjort lite muffins med frosting ^^
Nu kommer receptet(:
Mer bilder och receptet på Cookies Monster imorgon!
2 ägg
2 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl vatten
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vattnet i kastrullen.
Vispa äggen och sockret i en bunke till en ljusgul smet.
Häll i vetemjölet och bakpulvret i bunken och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna. OBS! Bara till hälften!
Sätt dom på en plåt och in i ugnen där dom får vara i 10 min i 200 grader (:
Frosting:
60 g smör eller margarin
100 g Philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citron
Gör så här :
Blanda alla ingredienser i en bunke tills det blir en krämig smet.
Spritsa frostningen på muffinsen och servera!
Ville gör något enkel så jag gjorde några havreflarn men smörkräm i
Källor : Sju sorters kakor & Leilas recept på Franska macarons smörkrämen ^^
Havreflarn :
75 g margarin eller smör
1 dl mjöl
1 dl socker
1 dl havregryn
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienser och rör om till en smidig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Grädde i ugnen i 200 grader i 5 min.
Låt flarna svalna. Bre sedan ut smörkrämen på ena flarnen och sätt sedan på ett annat flarn (:
Smörkräm :
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
Gör så här :
Blanda i hop alla ingredienser med elvisp till det blir en krämig smet :)
OBS! Smält ej smöret!
PS ^^ : När man gör maränger så blir det ju ägggula kvar D:
Då kan man göra smörkräm! (:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|