cookiesbyme

Senaste inläggen

Av Lisa - 29 mars 2011 20:58

Tänkte göra cookies monster till helgen... Så jag gjorde cookiesen nu(:

ICA's recept ^^

 

100 g margarin

1 dl brun farinsocker (eller 1/2 dl socker)

1/2 tsk vaniljsocker

1 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g mörk blockchoklad ( jag tog mjölkchoklad! MYCKET godare!)

Om man vill kan man också ha i 50 g hasselnötter


Gör så här :

Arbeta ihop margarin , farin eller socker och vaniljsocker med elvisp i en bunke.Tillsätt ägget och blanda väl! Blanda mjöl , salt och bakpulver i en skål och blanda sedan i det i sockerröran. Grovhacka chokladen och hasselnötterna ( om du vill ha det) rör sedan ner dom i smeten.


Ta en klick smet och rulla till en boll , tryck sedan ut bollarna med fingret. Ha ett mellanrum på bakplåtspapperet.

  

Inte så värst snygga ;S


Grädda i mitten av ugnen i 10 min! Låt stå på ugnsgaller.

Spara dom sedan i en glasslåda eller liknande tills vi ska göra cookis monster!

Eller ät upp dom nu ;D


Av Lisa - 27 mars 2011 19:13

Fick det här receptet av min mormor som fick det för länge länge sedan av någon som hette Ulla :D Den är ganska rolig för den ska in i ugnen 2 ggr.

 

Kaka:

100 g smält smör

1 ägg

3 dl mjölk

4 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

8 dl vetemjöl


Glasyr:

300 g smält smör

3 dl socker

4-6 tsk kakao(andvände 6 tsk kakao)

3 dl havregryn


Gör så här :

Kaka:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Smörj en stor bakplåt och häll ut smeten i formen.

 

Ställ in den i mitten av ugnen i exakt 15 min.

  

3. Låt kakan svalna.

   Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och bre ut den på kakan.

4. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in kakan igen i mitten av ugnen i 10-15 min.

Låt den sedan svalna och skär upp i bitar :) Servera!


Förresten! Mamma gjorde ugnspannkaka. Haha! Så här såg den ut när den var i ugnen x)

 


Av Lisa - 26 mars 2011 21:43

Sitter och äter på VÄRDENS GODASTE MEST UNDERBARASTE DESSERTEN I VÄRDEN!

Har ont i magen men kan inte sluta äta den..... nej! Den tog slut!  

Det värsta med det här receptet är att dom måste stå i kylskåpet i 4-6 timmar! :o

Ni som har '' Sveriges nya landskapsrätter '' måste titta på sida. 60 där har ni receptet! För er andra så komemr receptet här!

PS. Jag har liksom ingen mortel så jag ändvände mig av HAMMAREN! 8D

 

2 dl polkagrisar

2 dl vispgrädde

100 g vit choklad

4 digistivekex

2 msk smält smör

2 1/2 dl kesella (10%)


Gör så här :

1. Stöt polkagrisarna grovt i en mortel(ELLER HAMMAREN!).

Ta undan lite till garnering.

2. Vispa grädden. Smält chokladen i vatten bad eller i micron.

3. Smula kexen och blanda med det smälta smöret.

4. Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset.

5. Lägg digestiveblandningen i botten på 4 glas ( vi hade 6 st för våra var mindre). Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen i 4-6 timmar. Garnera med polkagrisar innan servering :)

 

Av Lisa - 25 mars 2011 21:47

Har bakat ett bröd   Behöver inte jäsa.

 

6 dl vetemjöl + lite till ;P

2 dl vatten

2 tsk bakpulver

3 msk sirap

1 msk matolja

smör


Nyttigare :

3 dl vetemjöl

3 dl gramhamsmjöl

2 dl vatten

2 tsk bakpulver

1 msk matolja

FRÖN ;d ( linfrön , sesamfrön , solrosfrön )

smör


Gör så här :

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ner mjölet/mjölen och vatten i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Knåda degen med händerna och tillsätt så mycket mjöl du behöver för att få en deg som inte kladdar   Smörj formen ( om du vill , det behöver inte men gör du det så är det enklare och brödet fastnar inte.) Tryck ut brödet i formen och sätt in den i ugnen i 20 min. Låt svalna. Bre mackan och ät!


OBS! Brödet är lite '' kladdigt '' i mitten när man tar ut det men det blir bättre när det svalnat.



Av Lisa - 24 mars 2011 21:30

Är din kompis sjuk? :o Ge dom lite '' medicin '' så står dom snart på benen igen ;D

 

 

 

Du behöver :

♥ Tuggummiask

♥ Vita papper

♥ Lim

♥ Godis! ( ahlgrensbilar , zoo , smarties...)


Gör sä här :

Mät askens längd och klipp ut pappersremsor(man får ha flera lager papper annars syns det igenom). Klistra fast remsorna på asken förutom den sista remsan. Skirv på en sista remsan t.ex : Krya-På-Dig-Piller. 1-2 dosningar per dag . Kan upprepas. Vid överdosning kontakta doktor. (Försök att skriva texten så att det verkligen liknar en vanlig medicinask ;). Häll sist i godiset.


Klistra gärna fast något klistermärke eller blomma på locket.

Av Lisa - 23 mars 2011 12:26

Fick ett tips om att man kan göra Macarons. Testade det idag. Dom vart jätte goda ! :) Följde Leilas recept på recept.nu

Jag valde att ta bort mandelmassan! Hade inte det hemma.

Dom blir nog godare med mandelmassan men jag gillade dom endå.

 

Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt

Gör så här

1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

 

Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

1. Vispa ner äggulan.

2. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

3. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

4. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.


Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.

1.Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt


Vill du ha någon annan smak eller färg? Kolla in hela receptet på recept.nu


  

Om man vill ha dom vita så behöver mna inte tillsätt något.

Men i dom är det inte smörkräm , det är godisfluff som jag gjorde igår kväll.

Godisfluffen kan man bre mellan tårtbottnar eller servera det til en kladdkaka t.ex. 

200 g chokladgodisar. (Polly , Marabou mintchoklad , Marianne till exempel) Jag valde Polly :)

3 dl grädde


1. Blanda chokladen och grädden i en kastrull och sätt den på medelstark värme. Rör om hela tiden tills grädden kokar upp och chokladen smälter. Ställ av och låt svalna.

2. Ställ in grädden i kylskåpet över natten.

3. Vispa upp grädden så att den blir tjock och fluffig.

 


Av Lisa - 22 mars 2011 21:27

Har inte haft tid att baka men det ska jag göra imorgon! Då är nämnligen skolan stängd! JIPPI! Så då får jag min chans att baka :) Iallafall så har jag lite pyssel som jag gjort förutom som jag tänkte visa :P Har ju inget annat så....

Det är enkelt att fixa till en ful ram , köpte den här på Dollarstore för 10 :- . Målade den vit och klistrade fast 2 röda blommor på kanten och här är resultatet! :) 

 

Har ritat den här figuren sedan jag var 6 år gammal x) Ni skulle ha sett hur jag ritade den då .. den hade fyrkantiga öron...  Tänkte att jag kunde måla en stor tavla och ha i rummet ;D Man behöver inte direkt vara duktigt på att måla ( som jag ) en tavla till rummet   

  

Har dekorerat rummet med bilder från fuji! :)

Kompisar , familjen , handbollen <3

Av Lisa - 21 mars 2011 20:45

Sitter och dricker en smoothie! :)

Har inte bakat idag heller , tyvärr. Men imorgon blir det nog bakning om jag hinner annars blir på onsdag. Tänkte skriva receptet på en klassisk fryst cheesecake!


1 stor form eller 2 små.


4 ägg

2 dl strösocker

400 g philadelphiaost

2 tsk vaniljsocker

4 dl vispgrädde

6 st digestivekex


Gör så här :

Smula digestivekexen i botten av formen. Skilj på ägggulor och äggvitor och lägg dem i var sin skål.Vispa äggulorna med socker pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret , rör ihop det med ägggulorna och sockret ( gärna med matberedare eller elvisp). Vispa grädde i en tredje skål och rör föriktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Ta upp och ställ i rumstemperatur i 1 timme innan den ska ätas!


  

Värdens snyggaste bild! NOT! :)

Smält choklad och ringla det på bakplåtspapper i den mönster du vill ha den och ställ in i frysen tills det har stelnat ;)

Presentation


Lisa var namnet! Jag fyller 14 den 19 September och bara älskar att baka , spela handboll och fotboll. På bloggen skriver jag när jag har bakat eller något annat liknande. Jag tycker mest om att andvända egna recept. Om ni undrar något så är det bara att

Kontakta mig

cookiesbyme@hotmail.com

               

Fråga mig!

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Gästbok

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards