cookiesbyme

Senaste inläggen

Av Lisa - 11 juli 2011 18:51

När vi var på storsjöcupen så hann vi ner på stan och jag shoppade en receptbok :)

  

Så här kommer 2 smakprov från boken som jag och Ebba gjort idag ;)


Det vart 4 stor & 4 '' vanilga '' !


Cupcakes med molntäcke.

Sockerkaka:

90 g smör

1/2 tsk vaniljsocker

110 g socker ( vi tog 1 dl socker och lite till )

2 ägg

150 g mjöl ( 1 1/2 dl mjöl )

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

2 msk jordgubbssylt ( vi andvände hallonsylt )


Fluffig glasyr :

220 g florsocker ( 2 dl + lite till )

3/4 vatten

2 äggvitor


Garnering :

rosa socker


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Rör ner smör , vaniljsocker , socker , ägg , mjöl , bakpulver och mjölk på låg hastighet med elvisp tills alla ingredienser är blandade. Öka hastigheten och vispa tills smeten har blivit ljusare.

3. Fördela smeten i muffinsformar och släta till ytan. Klicka på lite sylt på kakorna och andvänd en sticka för att snurra ner sylten i smeten.

  

4.Grädda stora kakor i cirka 30 min och små i cirka 20 min.

Lägg upp dem på ett galer och låt som svalna.


5. Gör den fluffiga glasyren som kommer här:


Häll socker och vatten i en liten kastrull , rör om på svag värme tills florsockret har smält. Låt sedan sjuda utan lock och utan omrörning i 5 min eller tills sockerlagen visar 116 grader på en sockertermometer. Lagen ska vara tjock men inte ha fått färg. Dra kastrullen från värmen och låt stå tills lagen inte längre bubblar. Vispa äggvitorna med elvisp till mjuka toppar. Häll i sockerlagen under vispning och kör på högsta fart i 10 min eller tills smeten är tjock och har svalnat.


6. Bred eller spritsa ut glasyren på kakorna och stör på

                              ROSA SOCKER :

Häll i vanilgt socker eller råsocker ( beroende på vilken struktur som du vill ha )

i en plastpåse och tillsätt lite lite röd karamllfärg i påsen och '' massera '' påsen tills sockret ändrat färg ;)

Sockret kan förvaras i en burk med lock i rumstempratur.


OBS! Vill bara säga att det går inte att frysa frosting. Ska man bjuda på muffins så får man spritsa på frosting just innan dom ska serveras eller stå i kylskåpet några timmar.


Bilder ! ^^ :

  

Den stor o feta muffinsen som jag spritsade :d     

Dom fina gjorde Ebba & dom fula gjorde jag ! :)

 

Ebbas söta!



Sedan bakade vi ju en sak till!

Dom var riktigt enkla men man blir så mätt bara på en liten :o


Chokladkaka utan gräddning


5 x 60 g Mars choklad

50 g smör

120 g Rice Krispies ( 1 dl + lite till )

200 g smält mjölkchoklad


Så här gör man :

1. Hacka fyra Mars grovt , skiva den återstående.

2. Lägg den hackade chokladgodiset i en kastrull med smöret. Rör på svag värme till en slät smet ( Akta så att det inte bränns vid ! ). Rör ner Rice Krispes.

3. Pressa ner smeten i '' småbröds formar '' ,

  

smält chokladen och bre på den garnera sedan med en skrivad Mars. Ställ i kylskåpet tills kakorna har stelnat.

  

Vi köpte bara 4 Mars så det vart inga till garnering men dom vart endå SÅÅ goda!


Av Lisa - 1 juli 2011 21:31

Det vart en sats av Leilas Franska macrons !   

Jag andvände ingen mandel!

  

Receptet från recept.nu

 

Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt

Gör så här:


1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

 

Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

1. Vispa ner äggulan.

2. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

3. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

4. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.


Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.

1.Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt

  

Ingen bakning till veckan för jag ska med bästa laget till Storsjö! ;d



Av Lisa - 26 juni 2011 21:36

Har nyss tagit ut mitt bröd från ugnen. Det behöver inte jäsa.

  

4 dl vetemjöl

3 dl gramhamsmjöl

2 dl varmt vatten

1 tsk salt

2 tsk bakpulver


Om du vill :

linfrön

sesamfrön

1 tsk chilisås 8)


1 uppvispat ägg


Gör så här:

Häll i mjöl , frön , bakpulver o salt  i en bunke o rör om lite. Tillsätt vatten och chilisåsen och rör om lite till. Knåda sedan tills du fått en deg som inte fastnar på händerna eller bordet ( tillsätt lite mjöl om det behövs ).

Dela degen i bitar och rulla dom till bollar. Sätt dom på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut dom lite med handen.

  

Pensla på det uppvispade ägget på bröden och strö över lite frön.

Släng in dom i ugnen på 200 grader i 20 min.

Låt dom svalna.


Av Lisa - 23 juni 2011 19:45

Bilden är inte direkt smickrande! Men dom här minipajerna vart skiit goda!

Pajdeg:

200 g smör

6 dl vetemjöl

6 tsk vatten

2 dl socker


Fyllning:

250 g bär(hallon&blåbär andvände jag)


Gör så här:

Häll i alla ingredienser i en bunke och knåda med händerna tills du fått en jämn deg. Kavla ut degen tills den är ungefär 4 mm bred. Andvänd sedan ett glas som är ca 8 cm och ett annat som är 6 cm. Tryck ut degen med hjälp av glasen till små cirklar , och ta den större deg cirkeln och tryck fast den i en muffinsplåt. Häll i några bär i varje '' pajbotten '' och sätt sedan på den mindre biten ovanpå ;) . Sätt in dom i ungnen på 200 grader i 15 min.

Låt dom svalna en stund innan du tar bort dom från formen. Servera gärna med vaniljvisp!♥


PS. Ingen bild på glassen men den vart som en frusen smoothie ;D

Av Lisa - 21 juni 2011 23:05

Har just gjort klart glassen o nu står den i frysen.

Vet inte hur den kommer bli men jag hoppas den blir goda.

Receptet hittade jag på internet.


Om den blir bra så kommer bild i morgon !



Receptet:

2 bananer

4 dl yoghurt

100 g bär ( jag andvände blåbär o hallon )

1 knivsudd frön från en vaniljstång ( hade ingen vaniljstång så jag tog äkta vaniljsocker men vaniljstång är godare )


Gör så här :

Häll i yoghurt , bär och banan i en mixer och mix tills det inte är några klumpar kvar. Häll över allt i en glasslåda eller liknande och ställ in den i frysen över natten. Sedan är det bara att vänta och se ...

Av Lisa - 19 juni 2011 21:41

Jag & Jennifer har haft en riktig äta-baka-helg ;D


En kladdkaka med marshmallow.

Smarriga chokladbollar!

Goda brownies!

och vi har ätit oss mätta på baugetter med ost o marmelad  , vindruvor och jordgubbar dränkta i chokladsås ..  mums!


Lite senare satt Kim ute i koppel och då tog han en liten söt fågelunge :@

Som tur drog jag tag i honom o han släppte den ..




    

Av Lisa - 17 juni 2011 09:16

För typ 4 dagar sedan slutade skolan .. och det känns inte som att det är sommarlov.

En avslutnings tårta vart det , men det vart ont om tid så jag tog mitt vanliga gammla tråk recept ;d

  

Du behöver :

2 ägg

2 1/2 dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl vatten

3-4 msk kakao


fyllning : Hallonsylt

garnering : 2,5 dl grädde , färska jordgubbar och riven choklad


Så här gör du :

Smält smöret och häll sedan 1 dl vatten i kastrullen.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl , bakpulver , vaniljsocker och blanda lite med en slev. Häll tillsist ner smörblandningen och rör om tills du får en jämn smet.

Smörj en form. Sätt in i ugnen i 200 grader i 25-30 min.

Låt svalna.


Dela kakan så att du får en botten och ett lock.

Bre på hallonsylt.

  

Sätt på lockat. Vispa grädden och spritsa ut grädden på locket(det behöver inte så jätte snyggt ut ..

     

Dela jordgubbarna i mellanstora bitar. Strö över dom på tårtan ( inte enda ut i kanten).

  

Riv tillsist på lite choklad. Nu är det bara att servera!


obs! Botten kan vara svår att lyfta. När kakan har svalnat vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper sedan kan man dela den :D


Inte den bästa beskrivningen precis , men jag hoppas ni fattar hur ni ska göra :)

Av Lisa - 6 juni 2011 20:09

Sveriges nationaldag idag ! Så det passar perfekt med några blå dammsugare. Själv så bakade jag dom i fredags :)

Receptet hittade jag i tidningen Coop Mersmak. 

200 g kakor eller kaksmulor ( Jag valde digestivekex )

125 g smör

2 dl flosocker

4 msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

0,5 dl mörk rom eller saft och skal från 1 apelsin ( Jag valde att tabort det och hällde i lite mjölk istället )


300 g vit marsipan och blå karamellfärg

200 g mörk choklad


Gör så här :

1. Mixa kakor i en matberedare tills de är söndersmulade ( eller lägg ner kaksmulor som du redan har ).

2. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och mixa yttligare 5 min.

3. Dela marsipanen och fyllningsdeg i tre delar för enklare hantering. Rulla ut fyllningen till en cigarrtjock rulle , totalt cirka 40 cm. Kavla ut marsipanen till en lika lång rema , 8-10 cm bred. Lägg fyllningen på marsipanen.

4. Vik över marsipanen , tryck till på undersidan. Skär rullen i cirka 4 cm långa bitar.

5. SMält choklad i ett vattenbad. Doppa 1 cm av dammsugarnas båda ändar i chokladen och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp cirka 10 min.


När du ska få den vita marsipanen blå så börja först med att knåda marsipanen så att den är lätt att kavla ut. Droppa sedan på lite blå karamellfärg och knåda tills marsipanen är helt blå. Är du inte nöjd och vill ha den mörkare är det bara att droppa på några droppar till :)


PS. Jag har tyvärr ingen matberedare så jag tog elvispen och vispade tills jag fick en jämn fyllning. Ett tips när du andvänder elvisp : Smula ner kakorna i bunken innan du börjar vispa då är det lättare och tar inte lika lång tid !


Presentation


Lisa var namnet! Jag fyller 14 den 19 September och bara älskar att baka , spela handboll och fotboll. På bloggen skriver jag när jag har bakat eller något annat liknande. Jag tycker mest om att andvända egna recept. Om ni undrar något så är det bara att

Kontakta mig

cookiesbyme@hotmail.com

               

Fråga mig!

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Gästbok

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards